EmailFacebookLinkedIn

 

Onze Sollicitatieprocedure

 

Wil je op een vacature reageren? Stuur dan je motivatie en cv via het digitale sollicitatieformulier. Dat formulier is te bereiken via de link 'Solliciteren' op de pagina met de vacaturetekst.
Let op: sollicitaties die per post of per e-mail worden verstuurd, kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.
Alle vacatures vind je in het vacatureoverzicht.

 

 

Stap 1. Vacature


Zoek in ons vacatureoverzicht naar de job die perfect bij je past. Wij plaatsen regelmatig nieuwe vacatures in het overzicht. Het is daarom belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Zie je de job die perfect bij je past? Aarzel niet, maar solliciteer! We zijn benieuwd naar jouw inbreng en zijn bereid te investeren in goede kandidaten.

 

 

Stap 2. Solliciteren


Reageren op een vacature bij Aqualectra doe je online. Dat is snel en makkelijk, zowel voor jou als voor ons. Open de vacature en klik op de button 'Solliciteren' om aan de slag te gaan. We vragen je om een aantal belangrijke gegevens op ons sollicitatieformulier in te vullen. Het is verplicht om een geldig emailadres op te geven. Zo kunnen we contact met je houden. Daarnaast vragen wij je een motivatiebrief en CV te uploaden. Zonder deze motivatiebrief en CV wordt jouw sollicitatie niet in behandeling genomen. Uiteraard sturen we je een bevestiging van ontvangst.

 

 

Stap 3. Brievenselectie


Wanneer je ons een sollicitatie toestuurt, komt deze terecht bij onze HR Advisors. Wij bekijken aan de hand van je motivatiebrief en CV of je een mogelijke match bent voor de functie waar je op solliciteert. Opleiding, ervaring, vaardigheden – al die dingen zijn belangrijk. Maar we zijn ook benieuwd naar wie je bent. Neem je graag het initiatief? Houd je van afwisseling? Ben je ondernemend?

 

 

 

Stap 4. Kennismaking

 

Blijkt uit de eerste screening dat jouw profiel passend is, dan maken we graag kennis met je. Dit kan een telefonisch of persoonlijk gesprek zijn. Dit is een kennismaking om te zien of het klikt. Zijn we allebei enthousiast dan volg een sollicitatiegesprek. Het gesprek voer je met je toekomstige leidinggevende en een collega. In de meeste gevallen neemt de HR Advisor ook deel aan het gesprek.

 

 

Stap 5. Assesment en tweede gesprek


Als je een goede indruk hebt achtergelaten na het eerste gesprek én als blijkt dat je een van de beste kandidaten bent voor de betreffende functie, zul je uitgenodigd worden voor een tweede gesprek. Dit gesprek zal dieper ingaan op jouw capaciteiten die aansluiten op de functie en jouw motivatie. 
Soms gaat het om meer dan een alleen tweede gesprek; dat hangt af van de functie en wordt van te voren in de vacature bekend gemaakt. In dat geval kunnen we je vragen om deel te nemen aan een assessment. Een intelligentietest en competentie gerelateerde vragen zijn onderdeel van deze test.

 

 

Stap 6. Contractvoorstel en screening

 

Zijn we allebei enthousiast over de afronding van de sollicitatiefase? Gefeliciteerd! We doen je graag een arbeidsvoorwaardelijk voorstel. Daarnaast vragen we je om deel te nemen aan de screeningsfase. Deze bestaat uit een medische keuring en antecedentenonderzoek waarbij je een verklaring van 'Goed gedrag' moet kunnen overleggen.

Behaal je de screeningsfase en zijn we het eens geworden over de afspraken, dan leggen we deze vast in een arbeidsovereenkomst en verwelkomen we je als collega bij het team van Aqualectra!

Belangrijk om te weten

  • Voeg bij jouw sollicitatie altijd een motivatiebrief en cv bij.
  • Bij indiensttreding vragen wij de volgende documenten: 
    Originele diploma’s, ID/ paspoort, bank en bankrekeningnummer,  VOG, documenten ter bevestiging van persoonlijke gegevens.
  • Check regelmatig je mailbox, check ook de spam mail.
  • Bewaar je inloggegevens voor de sollicitantenwebsite zorgvuldig. Deze gegevens kun je ook gebruiken voor eventuele andere sollicitaties bij Aqualectra.
  • Ben je het wachtwoord vergeten, dan kan je dit altijd zelf opnieuw aanvragen. Zie de instructie op de inlogpagina.

 

Altijd inzicht op jouw portal

Als je reageert op een vacature, zie je direct op de site een ontvangstbevestiging. Je sollicitatie wordt in behandeling genomen door de HR Advisor. Wanneer er gelijktijdig interne en externe werving plaatsvindt, hebben interne kandidaten conform ons CAO voorrang op externe kandidaten.

Als sollicitant ontvang je ook een bevestigingsmail met instructie om een account aan te maken op onze speciale, sollicitanten website (Outsite). Via deze website kun je de stand van zaken bekijken van je sollicitatie(s).
Let op: Het is daarom van belang dat je de e-mail met de inloggegevens goed bewaart.

 

Niet uitgenodigd?

Dat is jammer. Het liefst zouden we alle kandidaten willen spreken. In een gesprek leer je elkaar per slot van rekening het beste kennen. Vanwege het aantal sollicitaties dat we ontvangen is dat helaas echt niet mogelijk. We doen natuurlijk wel ons best om een zo goed mogelijke selectie te maken.

Ben je deze keer niet uitgenodigd? Dat betekent niet dat je voor een volgende vacature niet in aanmerking zou kunnen komen. Meld je vooral aan voor onze jobalert dan blijf je altijd op de hoogte van nieuwe vacatures.

Jobalert via LinkedIn

Als er nu nog geen passende vacature voor jou is, dan kun je je aanmelden voor onze jobalert. Dan ben je altijd van nieuwe vacatures op de hoogte.

Je krijgt regelmatig een e-mail als er nieuwe vacatures geplaatst worden die voldoen aan jouw zoekcriteria.

Activeer Jobalert